Genel

Farklı kültürlerden “Kankalar” sizi misafirliğe bekliyor

Kanka.Host, 18-70 yaş arası başta üniversite öğrencileri ve yalnız yaşayan yaşlı bireyleri hedefleyerek C2C iş modeliyle ev arayanlar, ev arkadaşı arayanlar, evini kapayıp gidemeyenler, evini kısa süreliğine kiralamak isteyenler, evlerini gönüllü açanlar ve evlerini belirli bir süreliğine takas etmeyi düşünen kişileri aynı platformda buluşturup kendileri için en doğru kankayı bulmalarını sağlayan bir platform.

Barınmanın kendileri için en uygun halini bulmayı ve barınma ihtiyacını alternatif bir şekilde deneyimleyebilmek isteyen herkese hitap eden bir hedef kitlesi var.

Kanka.Host kurucularından Betigül Erol girişimin amacını şöyle anlatıyor: “Diğer kurucu Alara Er ile insanların dünyanın her yerinde barınma sıkıntısı olmadan kendilerini yeniden keşfedebilmelerini sağlamayı amaçladık. Birbirine benzeyen insanların bir araya gelip tanışabilmesi ve barınmaya çözüm getirebilmeleri şu anki dijital dünyada her zamankinden çok daha kıymetli. Bu yolculukta beklenmedik bir şekilde karşılaştığımız deprem felaketiyle birlikte Kanka.Host olarak şu ana kadar kar amacı gütmeden çalışıp depremzedelerimizi öncelikli hale getirerek bir sosyal dayanışma olarak devam ettik. Artık Kanka.Host’un bir diğer amaçlarından biri de gönüllü barınma sağlayabilmek. Depremden bu yana devam eden Asistbox.co ile olan partnerliğimiz sayesinde depremzedelerimizi ev sahipleriyle güvenli bir şekilde görüntülü konuşmalarını sağlamaya çalışmıştık. Bu sistem artık Kanka Host’un tüm kullanıcıları için geçerli. Kanka.Host, biyometrik yüz/veri doğrulama, görüntülü konuşma, VR ile ev gezme gibi teknolojileri kullanıcılarına sağlıyor.”

Pilot ülke olarak Türkiye’yi deneyimlediklerini, aynı zamanda Fransa pazarında da iş birliklerinin oluştuğunu belirten Erol, “Yakın dönemdeki hedefimiz İTÜ ARI Teknokent’in Uluslararası Hızlandırma Programı Innogate ile İngiltere pazarını da deneyimlemek ve planlı bir şekilde büyümenin ardından yakın gelecekte Hollanda, Belçika, Portekiz , İspanya ve Hırvatistan pazarlarında yer almak” şeklinde konuşuyor.

Tags
Show More

suleguner

Yapay zeka ve robotik konularında uzman, İstanbul merkezli gazeteciyim. Sadece bu iki alanda yazan tek Türk gazeteci-yazarım. Aralarında Türkiye’nin en çok satan ekonomi dergisi ve bir İngilizce gazetenin de bulunduğu Türk medyasına ait yayınlara yazıyorum. Türkiye'nin kamuoyuna açık ilk yapay zeka ve robotik anketini 2018'de gerçekleştirerek, insanların bu iki kavrama nasıl baktığını inceledim. Detaylarını site de bulabileceğiniz "beyaz yakalı ve lisans-yüksek lisans üstü öğrencilerden" oluşan iki grupla yaptığımız anket sonuçlarında öne çıkan iki veriyi aktarmam gerekirse, yapay zeka öğrencileri çalışanlardan daha çok korkuyor. Beyaz yakalılar ise robotlardan gençlere göre daha az korkuyor. Türkiye genelinde yapılan ankete göre yapay zekanın hayatımıza giderek daha çok dahil olması veya robotların iş ve özel hayatımızda yer almaya başlaması genel anlamda bizi endişelendirmiyor. Ankete katılımcıların "İnsan zekası mı, yapay zeka mı?" sorusuna cevabıysa, "insan zekası" şeklinde olmuş. Kamuoyu araştırmalarıma her yıl devam ederek Türk halkının teknolojiyle olan ilişkisinin nabzını ölçmeyi amaçlıyorum. Teknolojiden korkulmaması gerektiğini, insanın yararına ve doğru bir şekilde kullanıldığında hayata önemli katkılarda bulunduğuna inanıyorum. Ayrıca teknolojiyle birlikte değişen hayatı iyi anlamamız gerektiğini, hayatımızdaki değişiklikleri iyi analiz etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bir gazeteci-yazar olarak teknolojinin insan hayatı için çizdiği vizyonu anlatmaya, konuşmalarımda insanları yakında nasıl bir dünyanın beklediğine ilişkin bir resim çizmeye çalışıyorum. Gazetecilik kariyerimde yönümü teknolojiye çevirmeden önce bazı Türk basın yayın kuruluşlarının yanısıra, ANSA İtalyan Haber Ajansı'nın Türkiye muhabirliği görevlerinde bulundum. Kariyerim boyunca pek çok ülkeyi gezerek sosyal ve teknoloji içerikli yazılar yazdım. Bu ülkeler içinde aklıma en çok yer eden Ekvador, Küba, Sudan ve Güney Kore oldu. İngilizcenin dışında İtalyancayı profesyonel iş yaşamımda kullanabiliyorum. Fitness ile ilgileniyorum ve bir sağlıklı yaşam bloğum var. Aynı zamanda amatör bir DJ’im.

Benzer İçerikler

Close
Close