Genel

Taşınma süreçlerinde tam dijitalleşme

Süreçleri karmaşık olan sektörlerin dijitalleşmesi verimliliği öylesine artırabilir ki, ortaya çıkan faydalar bize sihirli bir dokunuş gibi gelebilir.

eTaşın, ev ve ofis taşınmalarıyla eşya depolama süreçlerinde bu dokunuşu deniyor.

2019 yılında İTÜ Çekirdek ön kuluçka programına fikir aşamasında giren, 2020 yılındaysa şirketleşerek tam zamanlı olarak hizmet vermeye başlayan eTaşın, geleneksel bir sektör olan evden eve nakliyat sektörünün dijital dünyaya uyum sağlayamadığını tespit ettikten sonra sektörün en önemli sorunlarının güven, fiyat istikrarsızlığı ve eşyaların sigortalanmaması olduğunu gözlemlemiş.

eTaşın Kurucu Ortağı Ozan Özdemir

eTaşın Kurucu Ortağı Ozan Özdemir, bu vizyonla yola çıkarak süreçleri nasıl kolaylaştırdıklarını şöyle anlatıyor: “Taşınmak stresli ve vakit alan bir iş. Müşterinin bu süreçteki ihtiyaçları sadece eşyalarının taşınmasıyla kalmıyor taşınma öncesinde boya badana& temizlik ve taşınma sonrasında avize ve stor perde montajları, duvar delme hizmeti, kapı kilidi değiştirme ve taşınma sonrası temizlik olarak devam ediyor. Biz taşınma hizmetini uçtan uça ele alan bir taşınma platformuyuz. Müşterinin ihtiyacını 360 derecede karşılıyoruz. Ek olarak müşterinin bütün taşınma sürecini biz yönetiyoruz. Müşteri sadece eTaşın ile muhatap oluyor. Bütün bu hizmetleri sunarken müşteri memnuniyetine odaklanıyoruz. 4.9/5 müşteri memnuniyet oranımız var. Bu oran sektör ortalamasının çok üzerinde. Son olarak anahtar teslim hizmet almak isteyen müşterilerimiz için de taşınma sonrasında eşyaların kolilerden çıkarılması ve raflara yerleştirilmesi hizmetini sunuyoruz.”

eTaşın dijitalleşme süreçlerinin A’dan Z’ye kurgulayarak yapay zekaya geçiş yapıyor. Projenin adı: “eTaşın, Yapay Zeka Tabanlı Anahtar Teslim Taşıma”. Bu proje ile eTaşın nakliyat sektöründe görsel işleme ve yapay zeka teknolojilerini geliştiriyor. Bu uygulamanın nasıl çalıştığını Özdemir’den dinleyelim: “Görüntü işleme ve algoritmik süreci 2-3 yıl içinde tamamlayacağız. Mevcut durumda müşterilerimiz rezervasyon aşamasında evlerine ait eşyaların fotoğraf ve videolarını sistemimize yüklüyor. Bu görüntüler eksperlerimiz tarafından inceleniyor ve planlama yapılıyor. Proje tamamlandıktan sonra geliştirdiğimiz sistem evdeki eşya listesini çıkaracak ve buna göre araç, ekip ve malzeme planlaması yapabilecek. Hatta bu eşya listesi sayesinde otomatik sigorta poliçesi de oluşturabileceğiz. Sektör özelinde gerçekten heyecan verici bir teknoloji geliştiriyoruz. Bu sayede hem sektörde verimliliği arttıracağız hem de teknoloji yardımıyla süreçleri dijitalleştireceğiz.”

Tags
Show More

suleguner

Yapay zeka ve robotik konularında uzman, İstanbul merkezli gazeteciyim. Sadece bu iki alanda yazan tek Türk gazeteci-yazarım. Aralarında Türkiye’nin en çok satan ekonomi dergisi ve bir İngilizce gazetenin de bulunduğu Türk medyasına ait yayınlara yazıyorum. Türkiye'nin kamuoyuna açık ilk yapay zeka ve robotik anketini 2018'de gerçekleştirerek, insanların bu iki kavrama nasıl baktığını inceledim. Detaylarını site de bulabileceğiniz "beyaz yakalı ve lisans-yüksek lisans üstü öğrencilerden" oluşan iki grupla yaptığımız anket sonuçlarında öne çıkan iki veriyi aktarmam gerekirse, yapay zeka öğrencileri çalışanlardan daha çok korkuyor. Beyaz yakalılar ise robotlardan gençlere göre daha az korkuyor. Türkiye genelinde yapılan ankete göre yapay zekanın hayatımıza giderek daha çok dahil olması veya robotların iş ve özel hayatımızda yer almaya başlaması genel anlamda bizi endişelendirmiyor. Ankete katılımcıların "İnsan zekası mı, yapay zeka mı?" sorusuna cevabıysa, "insan zekası" şeklinde olmuş. Kamuoyu araştırmalarıma her yıl devam ederek Türk halkının teknolojiyle olan ilişkisinin nabzını ölçmeyi amaçlıyorum. Teknolojiden korkulmaması gerektiğini, insanın yararına ve doğru bir şekilde kullanıldığında hayata önemli katkılarda bulunduğuna inanıyorum. Ayrıca teknolojiyle birlikte değişen hayatı iyi anlamamız gerektiğini, hayatımızdaki değişiklikleri iyi analiz etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bir gazeteci-yazar olarak teknolojinin insan hayatı için çizdiği vizyonu anlatmaya, konuşmalarımda insanları yakında nasıl bir dünyanın beklediğine ilişkin bir resim çizmeye çalışıyorum. Gazetecilik kariyerimde yönümü teknolojiye çevirmeden önce bazı Türk basın yayın kuruluşlarının yanısıra, ANSA İtalyan Haber Ajansı'nın Türkiye muhabirliği görevlerinde bulundum. Kariyerim boyunca pek çok ülkeyi gezerek sosyal ve teknoloji içerikli yazılar yazdım. Bu ülkeler içinde aklıma en çok yer eden Ekvador, Küba, Sudan ve Güney Kore oldu. İngilizcenin dışında İtalyancayı profesyonel iş yaşamımda kullanabiliyorum. Fitness ile ilgileniyorum ve bir sağlıklı yaşam bloğum var. Aynı zamanda amatör bir DJ’im.

Benzer İçerikler

Close
Close