Genel

Türkiye’nin interaktif 3D karakteri: Owen Connel

Aralık 2020’de İTÜ Çekirdek’in düzenlediği Big Bang Start-Up Challenge’ın 20 finalistinden en ilginci, Türkiye’nin ilk sanal medya fenomeni Owen Connel‘ı mart ayında öncelikle Instagram ve TikTok‘da sunan Evecrude Pictures Animation Studio isimli proje oldu. Owen Connel pandeminin ilk döneminde 4 milyonun üzerinde etkileşim topladı ve kullanıcılar tarafından yoğun ilgi gördü. @owenconnel Instagram hesabındaki post ve hikayeler birçok kişi tarafından paylaşıldı.

Bu projeyle 2020’de Lenovo’nun GameTech isimli yarışma kategorisinde birinci olan Evecrude‘un kurucusu Çağlar Kaan Ketenci girişimle ilgili şöyle konuşuyor: “Animasyon filmlerinde kendimizden bir şeyler buluyoruz ancak onlarla gerçek bir etkileşim kuramıyoruz. Kim istemez ki Toy Story’de ki Woody ile sohbet edebilmeyi? Bu nedenle Evecrude Animation Pictures Studio olarak dünyada bir ilki gerçekleştirip animasyon karakterlerini sosyal medyaya taşıyarak hayat bulmalarını sağlıyoruz.
Evecrude ailesinde animasyon ve görsel efekt alanında global düzeyde işler çıkartan güçlü bir teknik ekip bulunuyor. Bunun yanı sıra Evecrude’un oluşturduğu karakterlerin ruhsal yansımasını ve çocuklara iletilen mesajların düzenlenmesinde ilgili uzmanlar projeye destek oluyor.

Evecrude’un kurucusu Çağlar Kaan Ketenci

Bu sanal karakterlerle markaları buluşturabileceklerinden bahseden Çağlar Kaan Ketenci, “Sosyal medyada hayat bulacak olan 3D karakterler ile markanıza uygun hedef kitleye doğrudan erişebilir, anlık etkileşim kurabilirsiniz. Kullanıcılarınızdan gerçek zamanlı geri bildirim alırsınız.”


Tags
Show More

suleguner

Yapay zeka ve robotik konularında uzman, İstanbul merkezli gazeteciyim. Sadece bu iki alanda yazan tek Türk gazeteci-yazarım. Aralarında Türkiye’nin en çok satan ekonomi dergisi ve bir İngilizce gazetenin de bulunduğu Türk medyasına ait yayınlara yazıyorum. Türkiye'nin kamuoyuna açık ilk yapay zeka ve robotik anketini 2018'de gerçekleştirerek, insanların bu iki kavrama nasıl baktığını inceledim. Detaylarını site de bulabileceğiniz "beyaz yakalı ve lisans-yüksek lisans üstü öğrencilerden" oluşan iki grupla yaptığımız anket sonuçlarında öne çıkan iki veriyi aktarmam gerekirse, yapay zeka öğrencileri çalışanlardan daha çok korkuyor. Beyaz yakalılar ise robotlardan gençlere göre daha az korkuyor. Türkiye genelinde yapılan ankete göre yapay zekanın hayatımıza giderek daha çok dahil olması veya robotların iş ve özel hayatımızda yer almaya başlaması genel anlamda bizi endişelendirmiyor. Ankete katılımcıların "İnsan zekası mı, yapay zeka mı?" sorusuna cevabıysa, "insan zekası" şeklinde olmuş. Kamuoyu araştırmalarıma her yıl devam ederek Türk halkının teknolojiyle olan ilişkisinin nabzını ölçmeyi amaçlıyorum. Teknolojiden korkulmaması gerektiğini, insanın yararına ve doğru bir şekilde kullanıldığında hayata önemli katkılarda bulunduğuna inanıyorum. Ayrıca teknolojiyle birlikte değişen hayatı iyi anlamamız gerektiğini, hayatımızdaki değişiklikleri iyi analiz etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bir gazeteci-yazar olarak teknolojinin insan hayatı için çizdiği vizyonu anlatmaya, konuşmalarımda insanları yakında nasıl bir dünyanın beklediğine ilişkin bir resim çizmeye çalışıyorum. Gazetecilik kariyerimde yönümü teknolojiye çevirmeden önce bazı Türk basın yayın kuruluşlarının yanısıra, ANSA İtalyan Haber Ajansı'nın Türkiye muhabirliği görevlerinde bulundum. Kariyerim boyunca pek çok ülkeyi gezerek sosyal ve teknoloji içerikli yazılar yazdım. Bu ülkeler içinde aklıma en çok yer eden Ekvador, Küba, Sudan ve Güney Kore oldu. İngilizcenin dışında İtalyancayı profesyonel iş yaşamımda kullanabiliyorum. Fitness ile ilgileniyorum ve bir sağlıklı yaşam bloğum var. Aynı zamanda amatör bir DJ’im.

Benzer İçerikler

Close
Close