Genel

Yapay zekayla akıllı depo, şeffaf teslimat

Bundan 80 yıl önce, 1942 yılında kurulan Horoz Lojistik; istihdamı, yarattığı ekonomi ve sağladığı katma değeriyle lojistik sektörünün yerli ve milli ilk kuruluşlarından. Horoz Lojistik günümüzde, ortaklarının tedarikçisinden müşterisinin müşterisine kadar olan süreçte entegre lojistik hizmetler sunarak iş ortağının rekabet gücüne katkı sağlamayı hedefleyen bir lojistik şirketi olarak yapılandı.

Bu yapılanmanın bir eseri olarak geliştirdikleri vizyonla, konveyör hatları, yüksek kapasiteli akıllı ölçüm tartım kameraları, sensörler ve tüm bunlara entegre edilmiş sürekli geliştirilen yazılım sistemleri geliştiren Horoz Lojistik, bu teknoloji sayesinde müşteri odaklı, sektörün dinamizmine uygun şekilde sürekli yenilenen, tüm iş süreçlerinin şeffaf bir şekilde takibini sağlayan akıllı bir tesise sahip.

Horoz Lojistik İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Aykut Aygüven, sektörün çok canlı ve hareketli olduğunu ve operasyonların bu hıza ayak uydurması gerektiğini belirterek, “Bu noktada sürekli öğrenen ve otomasyon sisteminin verimliliğini artıran yapay zekâ uygulamalarımız devreye giriyor. Böylelikle, ürünlerin depomuza giriş yapıp en verimli noktaya adreslenmesinden, sipariş düştüğünde hızlı ve doğru toplanmasına, personellerimizin yaptıkları işleri daha verimli şekilde yerine getirmesinden, birbirleriyle daha uyumlu çalışmalarına dek tüm süreçlerde tıkanma oluşabilecek noktaları yapay zekayla çözüme kavuşturuyoruz” diyor.

Horoz Lojistik İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Aykut Aygüven

Aygüven bu çözümleri şöyle sıralıyor: “Black friday, anneler günü, back to school gibi sipariş hacminin kat ve kat arttığı dönemle, tam otomasyonlu ve yapay zeka destekli depomuz ile birlikte B2C siparişlerini yine aynı gün içerisinde depomuzdan sevk edebiliyoruz. Geçmiş dönemde günleri, haftaları bulan bu süreç, yaptığımız yatırım ile birlikte sorun olmaktan çıkıyor. “

Horoz Lojistik’in deposunun e-ticaretteki tüm sektörlere hitap edecek şekilde tasarlandığını, e-ticaretin önde gelen oyuncularına hizmet verdiklerini ifade eden Aykut Aygüven şöyle konuşuyor: “Büyüyen e-ticaret hacmiyle birlikte müşterilerinde lojistik firmalarından beklentileri değişti. E-ticaret sektöründe başarılı olmanın yolu da bu beklentileri tam manasıyla karşılayabilmekten ve lojistik kaynaklı müşteri şikayetlerini ortadan kaldırabilmekten geçiyor. Biz de müşteri memnuniyetine değer veren, sipariş verilen ürünlerin son kullanıcıya hızlı ve doğru şekilde ulaşmasını önemseyen ve tüm bu süreçleri şeffaf bir şekilde takip etmek isteyen firmaları hedefleyerek hizmet veriyoruz. Böylelikle, siparişlerin çok yüksek sayılara çıktığı ve lojistiğe konu şikayetlerin fazlalaştığı özel günlerde dahi iş akışını etkin bir şekilde yöneterek; doğru, hızlı ve şeffaf bir depo açığını kapattık.”

Horoz Lojistik, İstanbul’daki talepleri karşılamak üzere tasarladığı akıllı e-depo sistemlerini Türkiye’deki diğer illere de yaymak istiyor ve . bu adres üzerinden talepleri alıyor: https://www.horoz.com.tr/tr/teklif-al/e-ticaret-lojistigi-teklif-al 

FRANSIZ ORTAĞIYLA 109 ÜLKEDE 600 NOKTADA FAALİYETTE

Horoz Lojistik; yurtiçi komple taşıma, depolama ve dağıtım, e-ticaret lojistiği, mikro ve e-ihracat, e-ticaret depoculuğu, mobilya montaj ve satış sonrası hizmetler, uluslararası karayolu ve demiryolu taşımacılığı faaliyetlerini yürütüyor. Ayrıca Fransız ortağı Bollore Logistics ile denizyolu ve havayolu forwarding hizmetleri, konteyner dahili taşımacılığı ve proje kargo taşımacılığı alanlarında hizmet veriyor.

Yurtiçinde 34 ilde yer alan lojistik merkezleri ve Bollore’nin 5 kıtada 109 ülke ve 600 noktadaki ağıyla Horoz Lojistik, Türkiye’nin her ilçesini dünyanın her ilçesine bağlayan bir hizmet ağına sahip.

Tags
Show More

suleguner

Yapay zeka ve robotik konularında uzman, İstanbul merkezli gazeteciyim. Sadece bu iki alanda yazan tek Türk gazeteci-yazarım. Aralarında Türkiye’nin en çok satan ekonomi dergisi ve bir İngilizce gazetenin de bulunduğu Türk medyasına ait yayınlara yazıyorum. Türkiye'nin kamuoyuna açık ilk yapay zeka ve robotik anketini 2018'de gerçekleştirerek, insanların bu iki kavrama nasıl baktığını inceledim. Detaylarını site de bulabileceğiniz "beyaz yakalı ve lisans-yüksek lisans üstü öğrencilerden" oluşan iki grupla yaptığımız anket sonuçlarında öne çıkan iki veriyi aktarmam gerekirse, yapay zeka öğrencileri çalışanlardan daha çok korkuyor. Beyaz yakalılar ise robotlardan gençlere göre daha az korkuyor. Türkiye genelinde yapılan ankete göre yapay zekanın hayatımıza giderek daha çok dahil olması veya robotların iş ve özel hayatımızda yer almaya başlaması genel anlamda bizi endişelendirmiyor. Ankete katılımcıların "İnsan zekası mı, yapay zeka mı?" sorusuna cevabıysa, "insan zekası" şeklinde olmuş. Kamuoyu araştırmalarıma her yıl devam ederek Türk halkının teknolojiyle olan ilişkisinin nabzını ölçmeyi amaçlıyorum. Teknolojiden korkulmaması gerektiğini, insanın yararına ve doğru bir şekilde kullanıldığında hayata önemli katkılarda bulunduğuna inanıyorum. Ayrıca teknolojiyle birlikte değişen hayatı iyi anlamamız gerektiğini, hayatımızdaki değişiklikleri iyi analiz etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bir gazeteci-yazar olarak teknolojinin insan hayatı için çizdiği vizyonu anlatmaya, konuşmalarımda insanları yakında nasıl bir dünyanın beklediğine ilişkin bir resim çizmeye çalışıyorum. Gazetecilik kariyerimde yönümü teknolojiye çevirmeden önce bazı Türk basın yayın kuruluşlarının yanısıra, ANSA İtalyan Haber Ajansı'nın Türkiye muhabirliği görevlerinde bulundum. Kariyerim boyunca pek çok ülkeyi gezerek sosyal ve teknoloji içerikli yazılar yazdım. Bu ülkeler içinde aklıma en çok yer eden Ekvador, Küba, Sudan ve Güney Kore oldu. İngilizcenin dışında İtalyancayı profesyonel iş yaşamımda kullanabiliyorum. Fitness ile ilgileniyorum ve bir sağlıklı yaşam bloğum var. Aynı zamanda amatör bir DJ’im.

Benzer İçerikler

Close
Close